תמלול וידאו
עלינו לעבור מעבר לאי סבילות לגלוטן בדיון על תזונה אופטימלית. חיטה שעברה מוטציה בקרינה מכילה רכיבים רבים אחרים שאינם גליאדין שהשתנו. איך למצוא את הרופא הטוב ביותר? זה יכול להוביל לנזק של דופן המעי. מומחה מוביל בגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד דן כיצד קרינה וכימיקלים שינו דגנים. מוטגנזה אקראית של חיטה עשויה להגדיל את הסיכון למחלות אוטואימוניות. מעבר לאי סבילות לגלוטן. חיטה שעברה מוטציה בקרינה. ד”ר אנטון טיטוב, ד”ר. דיאטות נטולות גלוטן פופולריות בקרב מטופלים הרואים עצמם רגישים לגלוטן. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. זה לא רק על תכולת הגלוטן של חיטה ודגנים אחרים. חלבונים שאינם גליאדין עוברים מוטציה גם על ידי קרינה וברירה. רכיבים שאינם גליאדין של חיטה יכולים ליצור רגישות במעיים. עלינו להסתכל מעבר לאי סבילות לגלוטן כדי להבין את הרגישות למזון כיום. חיטה שעברה מוטציה בקרינה שינתה את אספקת המזון שלנו. ראיון וידאו עם מומחה מוביל בגסטרואנטרולוגיה בית הספר לרפואה של הרווארד. קרינה מייננת פוגעת בחיטה באופן אקראי ויכולה להוביל לשינוי של חלבוני דגנים רבים. מעכבי טריפסין קיימים בחיטה בכמות גבוהה. מעכבי טריפסין עלולים לפגוע בדופן המעי. במקרים של אי סבילות לגלוטן וצליאק חוות דעת שנייה רפואית עוזרת לוודא שאבחון צליאק נכון ומלא. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. חוות דעת שנייה רפואית עוזרת גם לבחור את הטיפול הטוב ביותר למחלת צליאק או למחלת קרוהן או לקוליטיס כיבית. ד”ר אנטון טיטוב, ד”ר. סלקציה ושינוי כימי יוצר מוטנטים שימושיים, אבל חיטה מוטנטית גדלה עם קרינה. אנחנו לא יודעים שהרכיבים של החיטה עוברים מוטציה וכיצד. הקרנה אקראית ומוטגנזה כימית של חיטה גרועה משינוי גנטי. מוטגנזה חסרת הבחנה היא מה שלא בסדר עם חיטה מודרנית. מטופלים עשויים להיות אלרגיים לרכיבי דגן אחרים. זה מעבר לאי סבילות לגלוטן. עלינו לשקול הפרדה של חיטה שעברה מוטציה בקרינה ממקורות דגנים טבעיים יותר. יכול להיות הבדל בין רגישות לחיטה לרגישות לגלוטן. מרכיבים אחרים של החיטה זה יכול לגרום לפגיעה במעיים ובכבד. מעבר למזונות מהונדסים גנטית ורגישות לגלוטן. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. בית הספר לרפואה בהרווארד. ד”ר אנטון טיטוב, ד”ר. האם הגלוטן השתנה? האם השתנתה החיטה? במהלך המהפכה הירוקה קרתה עובדה מעניינת. אחד השינויים העיקריים עם החיטה היה לבצע מוטציה. זה לא היה שינוי גנטי כשלעצמו. זה לא הושרה במעבדה. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. זה היה הרבה יותר ספורדי, באמצעות קרינת רנטגן. קרני רנטגן וקרינה מייננת אחרת שימשו לשינוי הגנום של החיטה. ד”ר אנטון טיטוב, ד”ר. החיטה הייתה נתונה לקרינה מייננת באופן אקראי? ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. חיטה עברה מוטציה על בסיס אקראי. מוטציות כימיות הוכנסו לגנום החיטה. הטיפול הטוב ביותר למחלה מתקדמת.. לאחר מכן בוצעה בחירת הצמח. הם הצליחו להשיג אוזני חיטה ממש גדולות, נכון? הבעיה הייתה זו. אוזני חיטה היו כל כך גדולות שהכל היה נופל. יבול החיטה התקלקל. השלב הבא היה יצירת חיטה מסוג ננסי. זה הרבה יותר קצר. עוד כמה מוטציות נגרמו ליצירת חיטה ננסית. אתה עושה מוטציות אקראיות על ידי קרני רנטגן ומוטגנזה כימית. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. אז אולי אתה גורם לשינויים אחרים בחיטה. שוב, יש לך מונו-תרבות, אז אולי הגליאדין נמצא בריכוז גבוה יותר, אולי לא. יש לנו עוד רופאים שעובדים בתחום בחטיבה שלי. הם למעשה עבדו גם במקומות אחרים. פרופסור דטלף שופן הוא מוביל בתחום זה. הוא רופא כבד. הוא עוסק גם בחקר מחלת הצליאק. הוא הציע שזה לא רק הגלוטן והגליאדין. איפה בית החולים הטוב ביותר? . ישנן מולקולות אחרות שעלולות לגרום לבעיות על ידי קשירה למולקולות מסוג HLA ועוררות מחלות. כמו כן ישנם רכיבים שאינם גליאדין של החיטה. לדוגמה, ישנם מעכבי עמילאז טריפסין. הם נמצאים כעת בחיטה בריכוז גבוה. אתה מסיר גלוטן מהתזונה. אבל אולי יש עוד מרכיבים של החיטה. הם יכולים לעורר פציעה על ידי מנגנוני חיסון מולדים. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. מולקולות אחרות בחיטה עשויות להיקשר לקולטני Toll ולקולטנים אחרים. קצה אחד של ספקטרום המחלה יהיה רגישות לגלוטן, מחלת צליאק. הטיפול הטוב ביותר למחלה מתקדמת.. אז לחולים יש בעיות תת-קליניות אחרות. יש להם עייפות, הפרעות נוירולוגיות, מתח וכן הלאה. איפה בית החולים הטוב ביותר? . היה מהלך זה להוציא גלוטן מהתזונה. המטרה היא לשפר את בריאות החולים. אבל נראה שרבים מהרעיונות האלה הם פאדיזם של אוכל. איפה בית החולים הטוב ביותר? . אין הרבה מדע כדי לגבות את זה. זה בניגוד למחלת הצליאק, שבה אתה יכול לקבוע אבחנה סופית על רקע קליני. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. אתה יכול להשתמש בבדיקת דם. הטיפול הטוב ביותר למחלה מתקדמת.. לאחר מכן ביופסיה של המעי כדי להראות נזק שנגרם ישירות מהחיטה. הרבה מצורות אחרות של רגישות לגלוטן עשויות להיות אמיתיות. אבל עדיין חסרות לנו כמה ההוכחות המדעיות להראות את אמיתות הטיפול על ידי גמילה מגלוטן. כפי שציינתי זאת למעלה. איפה בית החולים הטוב ביותר? . ייתכנו מרכיבים נוספים של החיטה שעלולים לגרום לפציעה. זה תחום מחקר מעניין מאוד. ד”ר אנטון טיטוב, ד”ר. מעניין ללמוד שלמרות שחיטה אינה מהונדסת גנטית במובן ישיר. שינוי גנטי קלאסי כולל החדרות של גנים מסוימים. הוא מבוסס על הידע והטכנולוגיה של הביולוגיה המולקולרית. אבל החיטה משתנה, עוברת מוטציה, על ידי הפצצת רנטגן אקראית. איך למצוא את הרופא הטוב ביותר? זה מוביל לשינויים שאולי לא ידענו עליהם. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. גלוטן יכול להיות רק שינוי גנטי אחד. אבל יכול להיות שיש עוד כמה מולקולות קשורות שאיננו יודעים עליהן. הם עלולים לגרום לפגיעת גוף קלינית או תת-קלינית שנראית דומה לאי סבילות לגלוטן. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. אבל שוב, זה כמעט קסום, נכון? כמות תנובת החיטה היא עצומה. זה גדל באופן דרמטי. זה לא רק מהשינוי הגנטי. חוות דעת שנייה רפואית חשובה. כי אנחנו משנים גנטית דברים על ידי רבייה סלקטיבית במשך שנים רבות. ד”ר סיימון רובסון, ד”ר. בעלי החיים וכל הירקות אינם רעילים ומאוד טעימים לנו. הם לא גורמים לבעיות. זה קרה במהלך 10,000 או 15,000 השנים האחרונות עם החקלאות. אבל כרגע אנחנו יכולים לעשות שינויים גנטיים בצורה הרבה יותר ממוקדת. מעבר לאי סבילות לגלוטן. ד”ר אנטון טיטוב, ד”ר. חיטה שעברה מוטציה בקרינה. ראיון וידאו עם מומחה גסטרואנטרולוגיה וכבד מוביל. קרינה משנה חלבונים שאינם גליאדין.
הטקסט בעמוד זה תורגם מאנגלית בעזרת בינה מלאכותית. אנחנו יודעים שזה לא נראה מושלם. אבל הטקסט הזה עוזר לך למצוא אותנו. ראה ראיונות וידאו שלנו עם הרופאים המובילים בעולם. אנו מקווים שתמצאו אותם שימושיים. ספר לנו כיצד נוכל לעזור לך. תודה!